YOZGAT / AKDAĞMADENİ - Akdağmadeni Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Akdağmadeni Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

GÜNEYLİ MAH. İLKOKUL CAD. NO 12 AKDAĞMADENİ / YOZGAT
Vizyon
Bilimsel ve teknolojik yeniliklere açık, çevre ve ülke ihtiyaçlarına uygun, disiplinli çalışan, bir yükseköğretim programına hazırlanan veya alanlarında yeterli bilgi ve beceriye sahip, maddi ve manevi bakımdan donatılmış, nitelikli, çağdaş ve demokratik bireyler yetiştirmektir.
Misyon
Okuyan, sorgulayan, özgür düşünen, teknolojik gelişmelere açık ve bunu daha ileriye taşıyabilecek bir vizyona sahip, millî ve manevi değerlere bağlı, hakkı ve adaleti üstün tutan, kendini milletini ve insanlığı yaşatmaya adamış, insanlığın sorunlarına çözüm arayan, kültürel değerlerini yaşayan ve yaşatan, Türkçe’yi iyi kullanabilen, farklı kültür ve düşüncelere saygılı, duygudaşlık (empati) kurabilen, iletişim ve problem çözme becerisi gelişmiş, ekip çalışmasına yatkın, sürekli kendini yenileyen, yabancı dil öğrenmenin bilincini taşıyan, medya okuryazarı olan, bilişim teknolojilerini kullanabilen, tarihinden ve inancından aldığı güçle geleceği kurgulayan bir nesil yetiştirmekir.
Başarılar
2017-2018 ve 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılına Kur´an-ı Kerimi Güzel okuma Genç Nida yarışmasında il birinciliği,2019-2020 Eğitim öğretim yılında il ikinciliği kazanmıştır. YKS yerleştirme oranı 2020-2021 yılında %50 tir
VAR
VAR